A Földön élõ több mint 3 millió ehetõ növény közül nincs még egy olyan, amelynek táplálkozási értéke összehasonlítható lenne a kendermagéval. A kendermagban lévõ fehérjék mind a 8 esszenciális aminosavat tartalmazzák, amelyek elengedhetetlenek az élethez, és könnyen emészthetok. A kendermag ideális forrása valamennyi esszenciális zsírsavnak, mint pl. az omega-3 zsírsavaknak, vagy más néven az alfa-linolénsavnak, valamint az omega-6 zsírsavaknak, azaz a linolsavnak. A kendermag emellett jelentos mennyiségben tartalmaz gamma-linolénsavat (GLA) is, amelynek komoly terápiás hatása van. A kendermag pozitív hatásai: -Csökkenti a koleszterin- és a triglicerid szintet, segít megelozni a szív és érrendszeri problémákat, csökkenti a vérnyomást. -Elhízás esetén segít visszaállítani az ideális testsúlyt, kiüríti a szervezetbol a felesleges zsírt. -Erosíti az immunrendszert. -Agymuködés serkento (fehérjepótlás az agyban) Rendszeres fogyasztása alapvetõen segíti szervezetünket abban, hogy megelõzzük vagy javítsuk a rosszindulatú elváltozásokat.